NLO 

Misterija 119-godišnjeg budističkog monaha koji je opisao svoje NLO iskustvo

Šta budistički monasi imaju zajedničko sa NLO-ima? Dobro, ništa zapravo osim starog budističkog monaha po imenu Hsu Iun (Ksu-Iun), koji je opisao svoje iskustvo sa NLO-om (zapamtite ne nužno strano).

On je donekle bio živa legenda i njegov život je izazvao strahopoštovanje i inspiraciju oko kineskog budizma, a kada je prešao na sledeći život, Hsu Ian je okarakterisan kao jedan od najprepoznatljivijih kineskih budista u srednjem kraljevstvu koji je živeo 119 godina.

Tokom svog života bio je autor brojnih pesama i spisa.

Mnogi ga smatraju budističkim idolom i postoje dva naređenja po njemu. Veliki Ksu-Iun je rođen 1840. godine i doživeo poslednjih pet vladavina dinastije Manču i njegov pad između 1910. i 1911. godine.

Kako je novi poredak formiran u Kini, novi lideri su bili manje zainteresovani za budizam, do te mere da su smatrali da je to srednjovekovno sujeverje koje je sprečilo Kinu da napreduje na društvenom i na ekonomskom aspektu.

Kao u svakoj drugoj kulturi, tradicionalna učenja i istorija nisu bili kompatibilni sa modernizacijom koja je „besnila“ preko Kine, ostavljajući hiljadugodišnje tradicije u ruševinama.

Sve to nije sprečilo Ksu-Iun da spasi kineski budizam od njegovog opasnog pada i čak je uspeo da ga oživi i osveži, osnivajući i obnavljajući hramove, škole, pa čak i bolnice.

Priča koja uključuje priču o NLO-ima potiče od autobiografije čuvenog Chan-budiste od kojih je Hsu Iun bio uticajni budistički majstor.

Otkriće misterioznog prikaza otkrio je Sanjin Đumišić, švedski pisac, fotograf, intermedijski kompozitor dok je čitao autobiografiju Chan budista.

U slikovnoj biografiji/autobiografiji majstora Hsu-Jana, Sanjin je otkrio detalje posete Hsu-Ian-a Da-Luo(vrhu) 1884. godine dok je bio na putu da poštuje “mudrosti”.

Na kraju Velikog molitvenog sastanka, popeo sam se na vrh Da-luo, gde sam se odao poštovanju „svetiljkama mudrosti“ za koje se govorilo da se tamo pojavljuju.

Prve noći nisam video ništa, ali već druge sam video veliku loptu svetlosti koja je letela od severnog do centralnog vrha, gde se spustila, a kasnije se razdvojila na više od deset lopti različitih veličina.

Iste noći, video sam tri kugle svetlosti koje su letele gore i dole u ​​vazduhu i na severnom vrhu, četiri kugle svetlosti koje su se razlikovale po veličini.

Desetog dana sedmog meseca iz Huaian Peak šetao sam prema severu i stigao u Daiing, južno od Hun-iuana, gde sam posetio severni vrh Mount Heng.

Tamo sam video kameni luk sa natpisom “Prva planina severnih regiona”. Kada sam stigao u hram, video sam stepenice koje su bile toliko visoke da se činilo da vode u nebo, i šumu kamenih ploča i lukova.

Isti izveštaji mogu se naći u slikovnoj biografiji:

Majstor se poklonio lampama mudrosti na vrhu planine Ta Lo. Ljudi su često dolazili na ovo mesto kako bi bili svedoci.

Isprva nije bilo ništa neobično, ali onda su se pojavili:

Velike, male, a između njih – svaka vatrena kugla je bila jedinstvena.

Ono na šta se ovaj opis zapravo odnosi je teško razumeti i zamisliti. Na vrhu gde je majstor Ksu-Iun svedočio tim misterioznim vatrenim kuglama izgrađen je budistički manastir.


Preporuka:  Drevni astronomi uočili čudnu pojavu pre 2700 godina


Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by 4144132 on Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti