NLO 

Stručnjaci: Anomalija Baltičkog mora “NLO” sadrži metale koje priroda ne može da reprodukuje

Anomalija Baltičkog mora je možda jedno od najtajanstvenijih podvodnih otkrića poslednjih godina.

“Anomalija” je otkrivena 19. juna 2011. godine od strane švedskog “Ocean X tima” tokom ronjenja u Baltičkom moru između Švedske i Finske u potrazi za starim potopljenim brodovima.

Otkako je anomalija uočena, pojavile su se bezbrojne teorije koje pokušavaju da objasne kakva je ta misterija.

Anomalija Baltičkog mora je okrugla, 3 do 4 metra (9.8 do 13.1 ft) debela i približno 60 metara (200 ft) u prečniku, stoji na 8 metara visokom stubu sličnih karakteristika, i nalazi se na dubini od 85 do 90 metara (279 do 295 ft).

Godinu dana nakon otkrivanja objekta, tim je odlučio da istraži anomaliju više, i razjasni misteriju iza takozvanog potopljenog NLO-a. Međutim, grupa se pojavila sa više pitanja nego odgovora.

“Ne mogu da objasnim ono što smo videli, otišao sam tamo tražeći odgovore, ali sam došao sa još više pitanja”, rekao je Stefan Hogeborn, jedan od Ocean X ronilaca 2012. godine.

“Tokom moje 20-godišnje ronilačke karijere, uključujući i 6.000 ronjenja, nikad nisam vidio ništa slično. Obično kamenje ne izgara,” rekao je gospodin Hogeborn u saopštenju za štampu.

“Čuli smo mnogo različitih objašnjenja, od svemirskog broda Džordža Lucasa – Milenijumskog sokola – do toga da je to neka vrsta priključka na unutrašnji svet kao da bi tamo trebalo da bude pakao ili tako nešto”, rekao je ronilac Peter Lindberg za saopštenje za štampu.

Tokom poslednjih nekoliko godina, otkriće je stvorilo hipoteze svih vrsta. Dok neki kažu da bi to mogli biti ostaci meteorita ili ratnog broda, nekoliko medija i ufologa veruju da bi to mogao biti leteći tanjir.

Skeptični, s druge strane, veruju da su sva istraživanja farsa i da je sve to deo virusne marketinške kampanje, tj. reklamni trik Ocean X-a koji pokušava da prikupi novac koji bi im pomogao u drugim projektima vezanim za potragu za izgubljenim blagom.

Zanimljivo je da je, nakon što je Ocean X pronašao uzorak takozvane anomalije na površini, otkriveno je da sadrži limonit i getit.

Izraelski geolog Stiv Vajner je tvrdio da su ovi materijali “metali koje priroda ne može da reprodukuje”. Štaviše, ako metali nisu bili dovoljno čudni, Stefan Hogerborn, deo tima Ocean X, rekao je da njihova oprema prestaje da radi kada se približe anomaliji Baltičkog mora u krugu od 200m.

On je izjavio:

“Sve što je električno tamo – i satelitski telefon – prestalo je da funkcionište kada smo bili iznad objekta. Onda smo se udaljili oko 200 metara i ponovo se uključili, a kada smo se vratili u blizini objekta, nije uspelo.”

Diver Peter Lindberg je rekao:

“Iskusili smo stvari koje stvarno nisam mogao zamisliti i bio sam najveći skeptik tima u vezi s tim različitim vrstama teorija.”

Međutim, drugi eksperti – kao što su Fredrik Klingberg i Martin Jakobsson – ne slažu se i predlažu da hemijski sastav uzorka podseća na sastojke koji nisu neuobičajeni u morskom dnu, i da pronađeni materijali, uključujući limonit i getit, može da formira sama priroda.

Profesor geologije Volker Bruchert sugeriše da je anomalija Baltičkog mora najverovatnije glacijalni depozit.

Glečeri koji su se formirali u blizini Baltičkog mora preneli bi ovu formaciju sa mesta porekla i to na sličan način poput brojnih balansirajućih kamenja koja se nalaze na vrhu mnogih planina.


Preporuka:  Samo 43 osobe u svetu imaju ovu krvnu grupu


Kakvo je Vaše mišljenje? Pišite nam u komentarima!

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Image by Stefan Keller from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti