Paranormalne 

10 stvari koje treba da znate o otkrivenoj ‘vanzemaljskoj’ lobanji

Postoje neke veoma bizarne stvari koje su otkrivene na Zemlji u poslednjih nekoliko decenija.

Teško je razlikovati autentične objekte od prevare, ali neka otkrića kao što je Sealand lobanja jeste dokaz da postoje neke stvari koje se ne mogu se objasniti racionalno.

Lobanja Sealand je jedna od najkontroverznijih lobanja ikada iskopanih, a otkrila je fascinantne rezultate za koje neki veruju da su konačni dokazi o vanzemaljskim bićima koji su nastanjivali Zemlju u dalekoj prošlosti.

Lobanja Sealand se smatra jednom od najtajanstvenijih lobanja ikada otkrivenih.

Dok neki veruju da je zagonetna lobanja pripadala vanzemaljcu koji je posetio Zemlju pre više stotina godina, drugi nagađaju da je možda pripadala nepoznatoj vrsti koja je lutala delovima moderne Danske pre nekoliko stotina godina.

Drugi, međutim, veruju da je to samo još jedna prevara.

Testovi na lobanji očigledno su otkrili fascinantne rezultate koji ukazuju da je lobanja nalik vanzemaljcu možda jedna od nekoliko neobjašnjivih lobanja ikada otkrivenih na Zemlji.

U ovom članku donosimo vam 10 stvari koje bi trebalo da znate o kontraverznoj lobanji Sealand:

1 – Zagonetna lobanja nalik vanzemaljcu pronađena je 2007. godine u Olstikkeu, u Danskoj, od strane radnika koji su menjali kanalizacione cevi.

2 – Zanimljivo je da je samo lobanja otkrivena, dok ostaci skeleta tela koji pripadaju lobanji nikada nisu pronađeni. Neki kažu da je to zato što je kostur misterioznog bića zakopan negde drugde.

3 – Lobanja je prvi put ispitana 2010. godine na Koledžu veterinarske medicine u Danskoj. Pre toga nijedan istraživač nije želeo da pregleda lobanju.

4 – Rezultati testova iz 2010. godine otkrili su da je lobanja jedna od najtajanstvenijih lobanja ikada testiranih jer stručnjaci nisu mogli da objasne kojoj vrsti pripada.

5 – Istraživači su rekli da: “Iako podseća na sisara, određene karakteristike onemogućavaju uklapanje u Lineovu taksonomiju.”

6 – Među najistaknutijim teorijama, istraživači su predložili da je lobanja možda pripadala konju, ali su dalji testovi otkrili da je lobanja pripadala nepoznatoj vrsti na Zemlji.

7 – Pošto niko nije mogao da rasvetli čudnu lobanju, lobanja je poslata Institutu Niels Bohr u Kopenhagen. Karbon datiranje je otkrilo da je ovo misteriozno biće živelo između 1200. i 1280. godine pne.

8 – Nadajući se da će saznati više o lobanji, arheolozi su istraživali područje gde je lobanja otkrivena. Između ostalog, otkrili su i životinjske kosti, kamene sekire i druge artefakte koji su prema istraživanjima nastali u neolitu.

9 – Neki istraživači spekulišu da je zbog velikih očnih duplji i glatke površine vrlo verovatno da je to prilagođeno hladnijem vremenu. Relativna veličina očiju sugeriše da je to bilo noćno biće sa ogromnim očima.


Preporuka:  2022. godine svedočićemo sudaru dve zvezde


10 – Čudno, čaure za oči ove lobanje izgledaju kao da se protežu dalje prema stranama, dok su u ljudskoj lobanji oči više centrirane. Nozdrva lobanje Sealand je veoma mala, a brada je veoma uska.

Pogledajte slike ove lobanje ovde.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Photo by Mitja Juraja from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti