Paranormalne 

MISTERIJA KULE TIŠINE

Persijanci, nazvani Parsima u Indiji, koji su nekoliko vekova pre toga pobegli iz svoje zemlje zbog sukoba, sada su postali manjina bombajskog stanovništva, ali manjina koja godinama ima stravićan ritual u odnosu na mrtve.

Taj ritual je za nas evropljane jeziv. Međutim Parsi veruju da su i zemlja i vatra suviše svete da bi se smele oskrnaviti leševima.

Oni su pripovedali Zaratustrino učenje zbog čega su muslimani primenili prema njima represalije. ali u Indiji ih niko ne dira. Oni svoje mrtve stavljaju na vrh jedne od cilindričnih kula.

Porodica ostaje u parku, a sveštenik u kuli zabija u grudi mrtvaca nož da bi potekla krv i pljeska rukama. to je znak lešinarima koji stalno kruže iznad “Kule tišine“.

Te ogromne ptičurine golog vrata, ali ne samo u Bombaju, već i u indijskim selima gde su se jata sakupljala i u dvorištima kuća.

loading...

Prizor je mučan, ali su lešinari, ustvari veoma korisni, prava sanitetska kolonija Indije. Kada lešinari proždru mrtvo telo, oglodane kosti propadaju kroz rešetke na dno kule. Tu se u vodi nalazi izvesna hemikalija koja ih rastvara.

To su bili drevni rituali jedne od mnogobrojnih religija ove mistične zemlje, zemlje bezbrojnih bogova.

Photo by Heorhii Heorhiichuk from Pexels / Autor teksta Vitomir Vasić

loading...

Povezane vesti