Paranormalne 

MISTERIJA KULE TIŠINE

Persijanci, nazvani Parsima u Indiji, koji su nekoliko vekova pre toga pobegli iz svoje zemlje zbog sukoba, sada su postali manjina bombajskog stanovništva, ali manjina koja godinama ima stravićan ritual u odnosu na mrtve.

Taj ritual je za nas evropljane jeziv. Međutim Parsi veruju da su i zemlja i vatra suviše svete da bi se smele oskrnaviti leševima.

Oni su pripovedali Zaratustrino učenje zbog čega su muslimani primenili prema njima represalije. ali u Indiji ih niko ne dira. Oni svoje mrtve stavljaju na vrh jedne od cilindričnih kula.

Porodica ostaje u parku, a sveštenik u kuli zabija u grudi mrtvaca nož da bi potekla krv i pljeska rukama. to je znak lešinarima koji stalno kruže iznad “Kule tišine“.

Te ogromne ptičurine golog vrata, ali ne samo u Bombaju, već i u indijskim selima gde su se jata sakupljala i u dvorištima kuća.

Prizor je mučan, ali su lešinari, ustvari veoma korisni, prava sanitetska kolonija Indije. Kada lešinari proždru mrtvo telo, oglodane kosti propadaju kroz rešetke na dno kule. Tu se u vodi nalazi izvesna hemikalija koja ih rastvara.

To su bili drevni rituali jedne od mnogobrojnih religija ove mistične zemlje, zemlje bezbrojnih bogova.

Photo by Heorhii Heorhiichuk from Pexels / Autor teksta Vitomir Vasić / www.svettajni.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti