Paranormalne 

Papa Francisko: Pakao ne postoji!

“Oni nisu kažnjeni, oni koji se pokaju i dobiju oproštenje od Boga i uđu u čin duše koji ga posmatraju, ali oni koji se ne pokaju, nestaju.”, rekao je papa Franjo, prenosi katolički blog Rorate Caeli.

Prema nedavnom intervjuu za novine “La Repubblica” papa Franja je izjavio da pakao ne postoji. Izveštaj objavljen od strane veteranskog novinara iz “La Repubblica” izaziva veliku sumnju.

“Nema pakla u kojem duše grešnika trpe zauvek”, rekao je papa Francisko u intervjuu koji je izazvao sumnje i kontroverze.

List “La Reppublica” citirao je Franciska:

„Oni nisu kažnjeni. Oni koji se pokaju i dobiju Božije oproštenje, zauzimaju svoje mesto među redovima onih koji ga posmatraju. Međutim, oni koji se ne pokaju ne može im se oprostiti, nestaju”, rekao je argentinski papa, a objavio je italijanski list “La Repubblica”.

Pakao ne postoji; ono što postoji je nestanak grešnih duša, dodao je on u nizu izjava koje bi mogle iritirati najkonzervativnije sektore Katoličke crkve.

Papu Franju je intervjuisao Eugenio Scalfari, italijanski novinar koji se proglasio ateistom, ali se obično osvrće na veru i religiju i ima pristup verskom vođi.

Međutim, u prošlosti je istinitost nekih od citata novinara dovedena u pitanje, pogotovo zato što je Scalfari priznao da nikada ne snima svoje intervjue.

Uprkos tome, Vatikan nije protestovao zbog izjave, a Papa je potvrdio da ga je ispitivao Scalfari. Međutim, uprkos intervjuu, glasnogovornik Vatikana je objasnio kako je članak “bio plod njegove rekonstrukcije”, a ne “verna transkripcija reči Svetog Oca”.

„Ono što je pisao autor u članku je rezultat njegove rekonstrukcije u kojoj se ne citiraju doslovno reči koje je papa izrekao. Stoga se ni jedan citat navedenog članka ne može smatrati vernom transkripcijom reči Svetog Oca “, navodi se u saopštenju Vatikana, a prenosi Katolička novinska agencija.

Službena katolička doktrina kaže da “odmah nakon smrti, duše onih koji umiru u stanju smrtnog greha, spuštaju se u pakao, gde trpe kazne pakla”, koje uključuju “večnu vatru”.

Ovo nije prvi put da je Vatikan izdao izjavu koja se distancirala od kontroverznog novinara. U 2014. novinar je rekao da je papa ukinuo greh.

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti