Političke misterije 

Američka vlada je finansirala studiju o astralnoj projekciji 80-ih: Rezultati koje su sačuvali su SPALJENI!

Vladine zavere su uvek zabavna tema. Od ubistva predsednika do političkih figura koje skrivaju postojanje vanzemaljskih bića, teško je ignorisati mogućnost da se tajne čuvaju od očiju i ušiju javnosti.

To je nešto što treba znati, i suštinski, to su X-fajlovi iz stvarnog života. Danas, bukvalno i figurativno, ulazimo duboko u umove studija slučaja koje je sprovela američka vlada tokom kasnih sedamdesetih i osamdesetih godina u vezi astralne projekcije.

Kakav je to fensi termin i zašto je vlada bila toliko zainteresovana? Šta je tačno astralna projekcija i zašto su je proučavali?

Idemo korak nazad. Došavši do ovog trenutka, kasnijih 1970-ih, određene stvari su postale popularne (kao što su razne rekreativne droge) i američka vlada je postala sve više puna pokreta i skandala.

Od Vatergate-a do ženskih i gej prava, zajedno sa pitanjima koja se tiču životne sredine, bilo je mnogo toga o čemu treba razgovarati u ovom periodu. Naravno, mi smo doživeli i jedno od najluđih ratnih vremena u nedavnom sećanju sa završetkom rata u Vijetnamu 1975. godine.

Ova krvava bitka otvorila je put vojnim granama da ulažu u studije i programe koji su hteli da oslobode ljudski um. Jedan od najvećih podupiratelja bilo koje psihološke studije koju je trebalo obaviti bila je američka vojska, jer su iz prve ruke vidjeli kako je to doživeti psihološki slom.

Jedna od komponenti psihologije je ideja svesti. Za vojsku je rat bio na prekretnici. Tehnologija je napredovala brže nego što je iko mogao zamisliti. Između različitih vrsta oružja koje brzo postaju dostupne i trke oko nuklearnih raketa, mnoga vojna tela su tražila adut za sve.

Kakav bolji put od astralne projekcije? To bi mogao biti novi tip psihološkog rata koji bi američka vlada mogla da iskoristi kako bi američku populaciju održala zdravom. Nije slučajno onda da se astralnom projekcijom sve vraća na ideju ljudske svesti.

Definisanje astralne projekcije u najjednostavnijim uslovima

U osnovi, definicija ovog fenomena se čini jednostavnom. To je mogućnost da putujete izvan vašeg tela. Najbolji način da se to objasni dolazi u obliku jednostavne analogije. Ako biste lezali u krevetu i koncentrisali se dovoljno duboko da se odvojite od fizickog tela u obliku astralnog tela, onda biste mogli da doživite iskustvo van tela (OBE) koje je temelj astralnog putovanja.

Ideja je da se možete kretati na “astralnom planu”, kako se zove, da vidite, čujete i uđete u svet nebeskih sfera. Sve u svemu, ovde biste potencijalno bili izloženi mističnim religijama i filozofijama, zajedno sa populacijom anđela i duhova, među ostalim bićima.

Šta se dešava kada umrete, i gde se ide?

Ako astralni svet postoji, tamo ćete završiti. Dakle, astralna projekcija bi vam omogućila da putujete u carstvo dok ste još uvek u stanju da dišete sigurno u ovom svetu. Sve ovo zvuči pomalo napeto i ludo, ako mislite da ne biste pogrešili. U stvari, kao što ćete videti u nastavku, postoje određene stavke gde imamo pristup tom izgledu da bi ostvarili teoriju ulaska u bilo koje astralno područje.

Rasprava o drogama protiv prirodnih fenomena

Najveći problem sa bilo kojom formom astralne projekcije dolazi sa dokazivanjem da je došlo do OBE. Kako ćete pružiti dokaze nekome ko tvrdi da je prešao iz fizičkog sebe u drugu dimenziju? Odgovor još uvek nije poznat, i ostaje činjenica da svako može tvrditi da ima iskustvo van tela bez jasnih dokaza koji ih podržavaju.

Da li je to sprečilo vladu da nastavi eksperiment? Naravno da ne. Hajde da napravimo brz korak nazad. Jedna zanimljiva informacija u vezi sa svim tvrdnjama o astralnoj projekciji dolazi sa upotrebom bilo kojih farmaceutskih poboljšanja. Neki lekovi, kao što su DMT, ketamin i fenciklidin, svrstavaju se pod halucinogene droge.

Ove lekovite pilule često su davane osobama sa određenim potrebama, kako bi im se pomoglo da se nose sa svakodnevnim životom. Droga će uvek biti meta, naravno, što čini mnogo različitih priča o ovim psihološkim testovima koji izazivaju misli. Iako njihova iskustva mogu da sugerišu oblik astralnog putovanja, ne postoji način da se kaže da li je to bilo zbog pomoći lekova, ili zbog toga što su bili u stanju da odvoje svoje telo od njihovih umova.

Zašto je vlada ipak eksperimentisala sa ovim stvarima?

Ovo je popularno pitanje. Kao što smo već spomenuli, najveći korisnici ovih studija slučaja i programa bili su isprepleteni sa specifičnim granama vojske. Mislilo se da će upotrebom astralnog putovanja kroz ratove ili bitke, vojnici i komandanti nadjačati neprijatelja.

Razmislite o tome: ako biste mogli da ostanete bezbedni unutar granica svoje matične baze, ali onda putujete astralnim planom do neprijateljskog skrovišta i špijunirajte ih, moći ćete da naučite dosta o njima i njihovoj taktici. Kao takvo, to bi imalo smisla u pogledu vojne upotrebe. Tako je američka vojska bila prva grana koja je zaista insistirala na proučavanju ove tehnologije.

Eksperimenti počinju sa oficirima vojske

Sve je zvanično počelo još u ranim 80-im i zaključeno je dokumentom CIA-e od 29 stranica, koji je otkriven 1983. godine, a koji je zvanično objavljen krajem 2003. godine. Komandant Vejn Mekdonel imao je zadatak da pruži dokaze i razmišljanja o istraživanjima organizacije kako bi se proširila svest osobe. To su uradili „Hemi-Sinc“, što je bio pojam koji je razvijen da objasni sinhronizaciju vaših moždanih talasa zajedno.

Projektni centar Lane, kako je operacija bila poznata, započeo je kada je komandant smatrao da su studije Monro Instituta vredne vremena i novca vojske. Kao takvi, policajci su tada primljeni u studiju, koja je koristila tehnike hipnoze kako bi pomogla muškarcima da dostignu taj astralni nivo. Za američku vojsku, njihov glavni cilj je bio da nauče strane jezike i da koriste “obuku za kontrolu navike”, što je više nego verovatno kod za specijalne borbene veštine koje bi koristile vojnicima.

Dakle, šta su saznali o astralnoj projekciji? Tokom testiranja, bilo je 251 vojnih obaveštajnih oficira koji su izabrani da budu u prvoj godini testova. Među njima je mala grupa od 35 osoba, jer su pokazivali osobine potrebne za testiranje. Testiranje je trebalo da omogući policajcima da povećaju svoja čula, izleče sve rane, pa čak i reše probleme širom sveta. Ali šta se desilo? Bilo je nekoliko zanimljivih svedočenja vojnika. Jedna je, očigledno, bila ciljana da se vrati u prošlost. Taj proces gledanja na daljinu, kako se zvao, omogućio mu je da vidi daleko natrag u naš svet i svet vanzemaljske rase.

Bez ikakvog testiranja, nigde ne bismo došli

Na kraju svih testiranja, ljudi koji su bili povezani sa studijama, žalosno je da nije pronađeno ništa zaista konkretno u pogledu astralne projekcije. Ovaj tip psihičkih sposobnosti, da tako kažemo, mogao je da transformiše način na koji svet funkcioniše. Samo zapamtite da ukoliko američka vlada ne odluči da prestane sa testiranjem različitih eksperimenata i puteva, mora postojati bezbroj neuspeha.

Iako je bilo nekih blagih uspeha, prema detaljima i prikazima transkripta, nedostatak konkretnih dokaza otežava istinu cele studije. Teško je odbaciti napore učinjene ovdje, naravno, ali za sada će astralna projekcija i njene naknadne metode testiranja morati biti stavljene na čekanje.


Preporuka:  Niko ne zna njihovu tajnu – Viseći kovčezi naroda Bo


Ali, zahvaljujući vladi, znamo da je bar jedan čovek morao da razgovara sa vanzemaljcima.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by Javier Rodriguez from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti