Političke misterije 

CIA je upravo deklasifikovala 13 miliona dokumenata na internetu

Prema izveštajima, oko 10 miliona stranica deklasifikovanih dokumenata koji pripadaju američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji objavljeno je na internetu.

Među dokumentima naći ćete zapise koji uključuju viđenja NLO-a, psihičke eksperimente i bezbroj drugih datoteka koje su odavno nazivane kao ništa više od zavera.

CIA je na svom zvaničnom Tvitter profilu prijavila uklanjanje tajnosti na ukupno 930.000 dokumenata. Ovi dosijei su ranije bili dostupni samo u Nacionalnoj arhivu u Merilendu.

Ovaj val deklasifikovanih dokumenata dolazi nakon dugotrajnih napora zagovornika slobode informisanja i bezbrojnih tužbi protiv Centralne obaveštajne agencije, prenosi BBC.

Zanimljivo je da je neprofitna grupa za slobodu informacija, “MuckRock”, tužila CIA-u da je prisili da objavi kolekciju, u procesu koji je trajao više od dve godine.

Pored tužbe protiv CIA-e, novinar Mike Best uspeo je sakupiti više od 15.000 dolara kako bi posetio arhive kako bi odštampao i zatim javno objavio zapise, jedan po jedan, kako bi izvršio pritisak na CIA-u.

„Štampajući i skenirajući dokumente CIA-e, uspeo sam da slobodno stavljam na raspolaganje javnosti i da dam agenciji finansijski podsticaj da jednostavno stave bazu podataka na internet”, izjavio je Majk Best.

Među bezbrojnim datotekama možete pristupiti informacijama o zloglasnom MK-Ultra projektu, CIA-inom programu mentalne kontrole.

Projekat je sadržao ljudske eksperimente, često nezakonite, u cilju razvoja lekova i procedura za poboljšanje efikasnosti ispitivanja i mučenja.

Mnogi dokumenti koji su deklasifikovani odnose se na viđenja NLO-a, vanzemaljske posete itd. Arhiva pokriva veliku istoriju CIA-e kao organizaciju, od ranih dana 1947. do 1990-ih.

“Ništa nije izabrano ili odabrano“, izjavio je portparol CIA-e Heather Fritz Horniak. “To je cela priča, sa dobrim i lošim aspektima.”

Celokupna deklasifikovana arhiva sada je dostupna na internet stranici CIA biblioteke. Interesantno je da su brojne vlade širom sveta uložile velike napore da javno prikažu datoteke vezane za NLO u poslednjih nekoliko godina.

Prošle godine, špansko ministarstvo odbrane je otkrilo 80 poverljivih izveštaja koji sadrže oko 1.900 stranica navodnih viđenja NLO-a koji su zabeleženi iznad španskog vazdušnog prostora između 1962. i 1995. godine.

Međutim, ne samo da je CIA priznala snimanje NLO viđenja i neobjašnjive pojave koje nisu mogle biti uzrokovane bilo kojom poznatom silom na planeti Zemlji.

Savezni biro za istrage je takođe priznao da smo bili “posećeni” u dalekoj prošlosti. Prema dokumentu koji je dostupan u arhivama FBI-a koji su ovde pronađeni, posetila su nas bića iz “drugih” dimenzija.

Prema izveštajima i “deklasifikovanim” dokumentima, posetile su nas brojne vanzemaljske vrste, neke od njih nisu samo sa drugih planeta, već i iz drugih dimenzija.

Neka od ovih bića potiču iz eterične ravni koja postoji u našem fizičkom univerzumu. Ovi “entiteti”, koji su se mogli “materijalizovati” na našoj planeti, pojavili su se kao ogromne translucentne figure.

“Tela posetilaca i letelice automatski se materijalizuju pri ulasku u vibracionu brzinu naše guste materije…”

Međutim, čak i pre nego što su mnogi od tih tajnih dokumenata otkriveni, visoki zvaničnici vlade govorili su o fenomenu NLO-a i životu vanzemaljaca.

Prema Paulu Hellieru, bivšem kanadskom ministru nacionalne odbrane šezdesetih godina, najmanje četiri poznate vanzemaljske vrste su prisutne na našoj planeti hiljadama godina i nastavljaju i danas da posećuju Zemlju.

Helijerove izjave podržavaju stotine različitih visoko rangiranih vojnih zvaničnika i političara širom sveta, a da ne spominjemo samo onu količinu deklasifikovanih dokumenata koji su dostupni javnosti u poslednjih nekoliko godina.


Preporuka:  7 Najčudnijih mesta na Zemlji


Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

ZANIMLJIVOST:

Image by Gerd Altmann from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti