Političke misterije 

Deklasifikovana dokumenta CIA-e: Plašili smo se sovjetskih ‘psihičkih nuklearki’

Sada kada je CIA stavila na raspolaganje svoje prljavo rublje kako bi ga svi mogli videti, sve vrste čudnih poglavlja prošlosti obaveštajne agencije počinju da se otkrivaju.

Već su pronađene neke zanimljive i pomalo neobjašnjene stvari.

Otkriveni su dosijei koji ukazuju da je CIA lovila neuhvatljivog Jetija i misterioznog “metalnog diska” u nepalskim Himalajima, dok je drugi set datoteka izgledao kao da otkrivaju neobjašnjive ljude sa neobičnim brojevima na njima.

Ko zna šta još može biti otkriveno u njihovim bazama podataka?

Postoji zanimljiv skup dokumenata koji ukazuju na interes CIA-e i strahove od psihičkih sposobnosti.

Mnogi od dosijea opisuju eksperimente u telekinetičkim sposobnostima sprovedenim širom SAD-a, Evrope i SSSR-a, uključujući eksperimente sa poznatim vidovnjakom Urijem Gelerom.

U mnogim od ovih eksperimenata, dokumenti navode da su pojedinci bili u stanju da “dokažu novi oblik energije koji se pokreće i možda menja materiju.”

Dokumenti tvrde da su britanski naučnici bili svedoci predmeta koji se pojavljuju ili nestaju tokom nekih od ovih testova, što je dovelo do straha CIA da neprijatelji mogu stvoriti “poltergeist fenomen” kako bi zastrašili i zbunili vođstvo svojih protivnika sa psihičkim napadima.

Ovaj aspekt CIA-inih istraživanja o mogućoj upotrebi psihičkih fenomena dobro je dokumentovan od strane Nick Redfern-a i drugih, ali ti dokumenti pokazuju da su CIA-ini strahovi otišli ​​još dublje, uključujući i zabrinutost da je njen najveći protivnik u to vreme razvijao psihičke sposobnosti koje bi se mogle koristiti kao oružje koje bi moglo izazvati “masovnu promenu koja će promeniti smer, vreme, prostor i odnos energije i materije našeg sveta.”

Prema tim dokumentima, CIA je počela da prati sovjetska istraživanja parapsihologije u 1970-im.

Dok neki analitičari CIA-e smatraju da je istraživanje KGB-a možda bilo protivobaveštajna smicalica osmišljena da zbuni američke špijune, mnogi elementi američkih obaveštajnih agencija ozbiljno su shvatili pretnju sovetskog psihičkog oružja.

Neki analitičari su se čak plašili da će, ako dovoljno sovjetskih psihika kombinuje svoje moći, potencijalno izazvati masovno uništenje.

Ako vidimo svesnost u psihičkom okviru gde koncentrišete deset osoba u jednom području – od kojih svi dokazuju poremećajne telekinetičke fenomene – izazivate li lančanu reakciju, uzrokujući mnogo toga da se obrne smer i potone nazad u more energije ili bi bili raseljeni u vremenu i prostoru?

Može li takva “kritična masa” uticati na ceo grad? Da li takvo psihičko oružje postoji?

Možda bi “ometajući telekinetički fenomeni” i manipulacija umom spomenutih u ovim dokumentima mogli objasniti naše nedavno pomeranje u bizarnu distopijsku vremensku liniju.

 

Ovi dosijei počinju da pokazuju da su mnoge teorije zavere i tvrdnje o paranormalnim istraživanjima CIA-e tokom godina možda istinitije nego što smo ikad mislili.


Preporuka:  DANAS u 17:30h NAGRADNA IGRA na Youtube kanalu Svet tajni.


www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti