Političke misterije 

Misterije besmrtnog grofa

Besmrtnost. Da li je ona uopšte moguća? Kako provesti u delo ideju o besmrtnosti? Ideja o besmrtnosti nije nemoguća, a to dokazuje i čuveni ’besmrtni’ grof Seint German.

Zašto ’besmrtni’?  Nije tačno utvrdjen njegov datum rodjenja, a njegov lik se pojavljuje tokom nekoliko vekova. Neki smatraju da je on i danas prisutan. Kako? Niko ne zna njegov datum smrti. Zanimljivo.

Da li to znači da njegov životni vek nema granicu? – Moguće. Postoje sačuvana dokumenta u kojima je zapisana godina njegovog rodjenja, a to je 1690.-ta godina. Ono što ga izdvaja od ostalih, jeste i njegovo znanje o alhemiji.

Smatra se da je otkrio lek koji štiti čoveka od svih bolesti.

Da li to znači da je napravio supstancu koja mu daruje besmrtan život? – Zaista je moguće. Prvi dokazi o njegovoj besmrtnosti datiraju iz 1760.-te godine. U Parizu je te iste godine Grofica von Gergy pozvala na prijem Seint Germana. Ona je njega upoznala 1710.-te godine u Veneciji, kada je imao još 20 godina.

On je rado prihvatio taj poziv. Kada se pojavio na prijemu, ona se začudila njegovim izgledom. Zašto? Prvenstveno, čovek sa 70 godina je izgledao kao mladić od 30 godina. Bez bora, sede kose i ostalih znaka koji asociraju na stariju osobu. Grofica se jako začudila. Reakcija Seint Germana je bila sasvim normalna. On je smatrao da ima 70 godina, samo sto izgleda ’’malo’’ mladje.

Zbog čega nam je ovaj prijem jos zanimljiv? –Grofica je jednom prilikom izjavila u humoristickom aspektu da je on ’’neobican čovek, ako ne i sam djavo.’’

Na sam pomen reči ’djavo’ grof Seint German je odmah napustio prijem. Zbog čega?  Da li nam ovo krči put ka razrešenju ove misterije? –Ne. Jos se više upuštamo u materiju.

Zanimljiva anegdota iz 1760.-te godine gde je engleski list po imenu  ’’The London Mercury’’ objavio i sam citat Seint Germana. Navodno je objavljeno da je grof prisustvovao na svadbi u Kanu gde je Hrist pretvorio vodu u vino, i da je on lično predložio kanonizaciju na prvom Vaseljenskom saboru u Nikeji 325 godine.

Da li to znači da je teorija  o njegovoj godini rodjenja (1690.-ta) nije tačna? Da li to znači da se on pojavljivao i za vreme Isusa Hrista? -Moguće.  Ono što grofa čini interesantnim jesu i sačuvani  zapisi u kojima se on spominje. Prema tim spisima, često je putovao Evropom sve do 1784.-te godine kada se gubi trag o njemu.

Neki su smatrali da je umro, ali 1789.-te godine Grofica d’Adhémar je izjavila da je stupila u kontakt sa njim, i tom prilikom, predvideo joj je budućnost. Da li je grof Seint German imao predskazanja o budućnosti?

Zanimljivo je da je grofica tom prilikom izjavila da je Seint German izgledao veoma mladolik. Ako uzmemo informaciju da je rodjen 1690.-te godine, da li to znači da je on u razgovoru sa groficom imao 99 godina? Bitno je istaći da je životni vek tada bio mnogo kraći nego što je danas. Začudjujuće je i to sto je grofica izjavila da je on izgledao veoma mladoliko.

Koja je njegova tajna? Šta je to što ga održava tako mladim?

Grof Seint German se pojavljivao i tokom XIX  i  XX veka. Tokom ovih vekova besmrtnog života, Seint German je u XIX veku jednom prilikom i promenio ime. Poslednje njegovo pojavljivanje iz 1972.-e godine u Parizu je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Ovom prilikom se predstavio pod imenom Richard Chanfray. Da bi dokazao da je on zapravo grof Seint German, pred televizijom je izveo mnoge eksperimente koji su vezani za rad(alhemija) Seinta Germana. Bitno je istaći da je veoma ličio na grofa, i nije bio naročito star.

Godine 1983.-e  Richard Chanfray je počinio samoubistvo. Da li je to kraj jedne ere čoveka ili ne? Francois Marie Arouet Voltaire, čuveni francuski pisac i filozof izjavio je:  ’’Grof Seint-German je čovek koji nikada ne umire i koji sve zna.’’

Danas se vode mnoge polemike oko samog  grofa. Neki istoričari smatraju da je nemoguće da neko ima toliko dugačak životni vek, dok neki tvrde suprotno.

Od sacuvanih zapisa grofa, pronadjeni su spisi koji se čuvaju u biblioteci u gradu Troyes (Francuska), gde piše: ’’Kretali smo se kroz prostor brzinom koja ne može da se poredi ni sa čim do samom brzinom. U deliću sekunde ravnice ispod nas nestale su iz vidokruga i Zemlja je postala jedva vidljiva maglina.’’

Ova izjava nije dešifrovana, ali postoje razne spekulacije i teorije. Smatra se da je on putnik kroz vreme i prostor. Da li  postoji mogućnost da je zaista pričao sa Hristom, drevnim carevima, kraljevima?  – Postoji mogućnost.


Preporuka:  Planeta bez čoveka – Dan posle sutra


Ali kako? Kako je uspeo da se ’’poigrava’’ sa prošlošću, sadašnošću i budućnošću?

Imamo vremena za razmišljanje…

Photo by Jordan Benton from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti