Političke misterije 

Nacistički predmeti koje je Hitler lično koristio otkriveni u Argentini!

Prema izveštajima otkriveno je više od 75 artefakata, uključujući ručno rađene kutije ukrašene svastikom, veliki ceremonijalni bodež kao i statuu nacističkog orla iznad ogromne svastike.

Nakon niza pretresa u provinciji Buenos Aires, argentinska policija pronašla je nekoliko arheoloških objekata kineskog i egipatskog porekla, zaštićenih nacionalnim zakonom.

Međutim, pored ovih objekata, policija je pronašla skladište smešteno u antikvarnici, prepuno artefakata vezanih za simbologiju nacističkog režima, uključujući i poprsje lidera Adolfa Hitlera.

Sve se to dogodilo kao rezultat istraga koje su počele u oktobru 2016. godine, kada su detektivi otkrili nekoliko predmeta na prodaju, zaštićenih Zakonom o zaštiti arheološke i paleontološke baštine.

“Naše prve istrage ukazuju na to da su ovo originalni primeri”, rekla je argentinski ministat bezbednosti Patricija Bulrih za Associated Press, rekavši da su neki delovi popraćeni starim fotografijama.

Među predmetima nalaze se i delovi registrovani u “Crvenoj listi kineskih kulturnih predmeta”, izdatoj od strane Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu, kao i paleontološki objekti kao što su mumificirane životinje, amber ili komadići gliptodonske ljuske.

Što se tiče objekata koji odgovaraju nacističkoj simbologiji i ideologiji, nacionalne vlasti su navele da će odmah biti zaplenjene kako bi bile prebačene u Muzej holokausta čim se završi sudska ekspertiza.

„Ne postoji nikakav presedan za ovakav nalaz. Komadi su ukradeni, a da problem bude veći, sve ovo je originalno. ”, rekao je Nestor Roncaglia, šef argentinske federalne policije.

Među predmetima, istraživači su pronašli lupu koja je, prema zvaničniku, mogla pripadati samom Adolfu Hitleru. Takođe su pronašli nož, srebrni orao i kraniometar, alat koji su lekari koristili za merenje lobanje.

“Sve ovo je Firer koristio”, rekla je novinarima argentinski ministar Patricia Bullrich.

Otkriće artefakata u Argentini nije veliko iznenađenje jer je Argentina bila jedna od najtraženijih destinacija za beg nacista. Tokom 1940-ih, šverc nacista bio je državno sponzorisan i institucionalizovan proces, podržan od strane bivšeg predsednika Perona.

Tokom tog vremena, nacisti, kolaboracionisti, naučnici i bivši SS oficiri bili su srdačno dočekani od strane latinoameričke zemlje.

Očigledno, oni koji su se prihvatili ponude i pobegli u Argentinu, doveli su neke od svojih omiljenih artefakata sa sobom, jer su bezbrojni predmeti otkriveni širom zemlje.

“Deca koriste nacističke objekte, ali s propagandom stranke”, rekao je Marcelo El Haibe, federalni policijski komesar za zaštitu kulturne baštine. Dodao je: “Bilo je slagalica i malih komada drva za izgradnju kuća, ali su uvek imale slike i simbole povezane sa strankama.”

Svima je poznata teorija da postoji mogućnost da Hitler nije počinio samoubistvo, već je pobegao u Argentinu, jer je to bila jedna od retkih zemalja Južne Amerike koja je srdačno dočekivala sve naciste tokom I posle rata.

I ne treba da čudi što je veliki broj predmeta vezan sa nacizmom u Argentini, ali problem je što je neke te predmete lično koristio Adolf Hitler.


Preporuka:  Tajne koje NASA ne želi da saznate


Veoma čudno.

Slike ovih čudnih artefakata možete pogledati ovde.

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti