Političke misterije 

Pronađena tajna nacistička baza – izgrađena zbog potrage za drevnim predmetima – na Arktiku

Ekspedicioni tim iz Nacionalnog parka Ruski Arktik upravo je pronašao tajnu nacističku bazu pod nazivom ‘Schatzgraber’ ili u prevodu ‘Lovac na blago’ na Arktiku.

Tim je pronašao više od 500 objekata istorijske vrednosti u ruševinama onoga što je nekada bila nacistička baza.

Veruje se da je tajna baza jedna od mnogih lokacija koje su nacisti izgradili u potrazi za neverovatnom moći.

Konkretnije, ovaj nalaz je napravljen prošlog avgusta – u lokalnim medijima otkriva se u Aleksandri, ostrvu koje se nalazi na više od 1.000 kilometara od Severnog pola.

Dok su ljudi bili oprezni kada je otkriće ne toliko davno napravljeno zbog nedostatka slika i uverljivih dokaza, vest je postala viralna jer je tim objavio video gde možemo videti brojne artefakte i bazu potpuno u ruševinama.

Ova misteriozna baza, nazvana ‘Schatzgraber’ ili ‘Lovac na blago’, podignuta je 1942. – samo godinu dana nakon što je Treći Rajh upao u Rusiju.

Stručnjaci veruju da je baza “Schatzgrabera” mogla biti deo mnogo veće misije koja je postavljena na mesto kada su nacisti tražili drevne artefakte.

Do sada su stručnjaci otkrili oko 500 objekata sa lokacije. Ruševine baze, benzinske kanistre, pa čak i papirni dokumenti spadaju u predmete koje su otkrili ruski istraživači.

Objekti su u relativno dobrom stanju, sačuvani intenzivnom hladnoćom. Smatralo se da je 1944. godine osoblje bilo evakuisano nakon izbijanja bolesti nakon konzumiranja kontaminiranog mesa polarnog medveda.

Šest godina kasnije, 1950, tajna baza je demontirana. Međutim, jedan od najtajanstvenijih detalja oko tajne nacističke baze je zašto su nacisti odlučili da nazovu “meteorološku stanicu” “Lovac na blago”.

Da li su tražili pravo blago? Ako je tako, zašto Arktik? Šta su nacisti očekivali da će naći u tako negostoljubivom području?

Mnogi veruju da su nacisti imali nekoliko baza ne samo na Arktiku nego i na Antarktiku.

Poznato je da su tokom Drugog svetskog rata nacisti sproveli niz čudnih eksperimenata sa navodnim tehnologijama nepoznatim ostatku sveta u pokušaju da vladaju svetom.

Pretražili su planetu za mitskim artefaktima i nezemaljskoj tehnologiji u nadi da će naići na moć koja će im omogućiti da pobede nepobedive.

Arktik i Antarktik su možda bili od izuzetnog značaja za naciste, jer su očekivali da će pronaći “drevnu tehnologiju” na dva najneprijatnija mesta na Zemlji.

Za stanicu 211 na Antarktiku se kaže da je slična bazi ‘Schatzgraber’ ili ‘Lovac na blago’ na Arktiku. Mnogi autori sugerišu da je admiral Bird, jedan od najpoznatijih američkih polarnih istraživača, 1946-47 tražio tajne nacističke baze.

Mnogi autori sugerišu da je Operacija Highjump – kada je admiral Bird imao na raspolaganju najveću armadu ikad poslanu na Antarktik – osnovana da istraži prisustvo nacista.


Preporuka:  Torinski pokrov – Pravo lice Isusa Hrista?


Svi artefakti otkriveni u bazi na Arktiku transportovali su se u Arkhangelsk radi analize od strane eksperata koji će pokušati da reše misteriju i stvarnu svrhu napuštene nacističke baze na Arktiku.

Pogledajte slike ovog lokaliteta ovde.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Image by pixel2013 from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti