Političke misterije 

Razotkrivanje – Tajne Vatikana

Vatikan. Centar katoličke crkve. Ako ozbiljnije sagledamo Vatikan u celini, on je jedna velika organizacija koja nije orjentisana  samo ka religiji. 

Postoji mnogo sumnji, nedomica, misterija, sakrivenih tajni o tome šta je Vatikan uopšte. Da li je papa predsedavajući i jedini koji ’upravlja’ Vatikanom? – Vaš odgovor bi bio potvrdan.

Ali nažalost, on je samo jedna figura, takozvani ’pijun’ koji je kontrolisan od strane nekog većeg igrača na ovoj sceni. Ko je taj ’igrač’ ?

Šta je to neobično u vezi Vatikana? Mnoge izjave pape, dogadjaji, sklop dešavanja naterali su ’običnog’ čoveka da razmisli i da se upita: “Ko tamo vuče konce”?

Danas u svetu postoje razne organizacije koje ujedno i kontrolišu svet. Neke od njih su i jezuiti. Ko su oni zapravo?

Neki smatraju da su oni takozvano ’društvo Isusovaca’ dok drugi smatraju da su oni globalna organizacija čiji je jedini cilj pokrenuti novi krizu.

Kako sada pa to?

Gde god oni dejstvuju, na bilo kojoj teritoriji, nad bilo kojim narodom, dolazi do haosa u društvu. Kakve veze imaju jezuiti sa Vatikanom i katoličkom crkvom? -Jezuitski red je jedini red Rimske crkve koji deluje pod zastavom pape.

Papa Kliment XIV je “zauvek” ukinuo Jezuitski red 1773. godine, ali oni su i dalje prisutni. Oni su organizacija ciji je osnovni cilj sticanje političke moći.

Evo ko su zapravo Jezuiti:

  • Abraham Linkoln (1809-1865; 16. predsednik SAD-a): “Ovaj rat (tj. Americki građanski rat 1861-1865) nikada ne bi ni počeo da nije bilo velikog uticaja jezuita.”
  • Samjuel Mors, autor knjige “Strana zavera protiv sloboda SAD-a”:  “Jezuiti su tajno društvo – poput masonskog reda – s tim da su oni još gori i još opasniji.”
  • Edmond Paris (autor knjige “Tajna istorija jezuita”):  “Javnost je skoro potpuno nesvesna uloge Vatikana i njegovih jezuita u započinjanju dva svetska rata. Takvu situaciju delimično možemo objasniti gigantskom finansijskom moći Vatikana, kojom su stekli prevlast u mnogim aspektima, a naročito od vremena poslednjeg rata.”
  • M . F . Kuzak ( autor knjige “Crni papa”, 1896 ): “U krugovima Rimske crkve pouzdano se zna da se izraz ‘Crni papa’ oduvek koristio za jezuitskog generala, pošto on nosi crnu odeću, za razliku od pape  koji nosi belu. Oni rimokatolici koji ne simpatišu jezuite, a njihov broj nije mali, smatraju da taj Crni papa kontroliše ‘Belog papu’ … čak i uprkos tome što je ovaj prvi (Crni papa) u obavezi da bar iskaže poslušnost ovom drugom.”
  • Fridrih fon Hardenberg (nemački filozof, 1800 ): “Nikada u svetskoj istoriji nije postojalo takvo Društvo ( tj. Jezuitski red ). Čak ni drevni rimski Senat nije imao tako jasan plan za vladanje nad svetom.”

Ovo su samo neke izjave od mnogo njih. Da li Vam je malo jasnija slika o tome šta zaista predstavlja Vatikan? Ima još jedna zanimljivost. Lično sam je nazvao ’arhitektonski kljuc’ u Vatikanu.

Zašto?

Kada iz vazdušne perspektive pogledamo baziliku sv. Petra, primeticete kolonadu stubova koji se nastavljaju na ovu baziliku.

Ovi stubovi su polukružnog oblika, a ako ćemo verovati Vatikanu, simbol stubova jeste da ’grli’ vernike.

To i deluje ubedljivo, ali ako primetite aveniju ’’Road of the Conciliation’’ (Put mira) koja se nastavlja na ove polukružne krake, primeticete da one formiraju kljuc.

Ali, ’završnu’ fazu ovog misterioznog kljuca predstavlja i takozvani ’trozubac’ od žive ograde koji se formira oko ’Mausoleum of Hadrian’ (Hadrijanovog mauzoleja).

Ceo ovaj kompleks formira jasan arhitektonski ključ. Jasniju sliku možete pronaći na internetu i uveriti se u istinitost ovog arhitektonskog izgleda.

Šta zaista predstavlja ovaj ključ? Da li je ovo i sam nagoveštaj da Vatikan krije mnoge tajne?  Ko stoji iza ove senke?


Preporuka: Ipiutak – Tragovi nestale civilizacije na Aljasci


Da li mi ’obični smrtnici’ možemo učiniti nešto povodom ovih otkrića ili nam samo preostaje da razmišljamo o mogućim scenarijima za budućnost? Sve vam ovo deluje zamršeno?

Verujte, još je više komlikovano…

www.svettajni.com

Photo by Mauricio Artieda from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti